Technologické postupy, které Palác Dunaj proměnily na moderní prostory s duší

Hned na počátku bylo potřeba zajistit větší nosnost všech základových konstrukcí. K tomu jsme použili tryskovou injektáž, která dále posloužila i pro pažení stavební jámy pro budoucí automatický parkovací zakladač. Hloubka dna prostoru pro parkovací zakladač dosahuje v některých místech až 10 metrů od úrovně chodníku.

Na celé stavbě bylo použito přibližně 4 500 metrů sloupců tryskových injektáží o průměrech 700, 900 a 1 100 mm. Všech 6 podlaží bylo rozděleno na 9 úseků, přičemž na každém z nich postupně probíhala sanace sloupů (otryskávání vodou a nátěry výztuže), zesílení (přibetonování) sloupů, montáž stabilizátorů sloupů, vybourání části stropních konstrukcí, sanace ponechaných stropních konstrukcí a realizace nových železobetonových stropů. Poslední 7. NP bylo postaveno kompletně nové. Stejně tak i železobetonové monolitické kanály pro technické zařízení budovy a konstrukce pro již zmíněný automatický parkovací zakladač.

Historické konstrukce a prvky, jako jsou travertinové fasády, výkladce a okna s mosazným obložením, litinové zábradlí na fasádě, historické schodiště s mramorovými dlažbami a kamennými obklady a atrium s novou recepcí byly zachovány nebo nahrazeny přesnými replikami.

Za účelem vylepšení uživatelského prostředí využíváme nezbytné soubory cookies.
Více informací naleznete na stránce o cookies.