Rekonstrukce pavilonů urgentního a centrálního příjmu v Oblastní nemocnici Náchod

Práce na rekonstrukci dvou stávajících pavilonů urgentního a centrálního příjmu v Oblastní nemocnici Náchod probíhají velice intenzivně, protože předání hotového díla musí proběhnout za 8 měsíců od převzetí staveniště.

Již v únoru letošního roku začaly bourací práce, vyzdívky nových příček, kácení stromů, bourání venkovních schodišť, přeložky inženýrských sítí, monolitické opěrné stěny atd. V některých částech je naplánována úprava dispozic, bylo tedy nutné vybourat původní zdivo, a tedy zasekat nové odpady kanalizace pod základovou desku a podchytit nosné průvlaky.

Součástí zakázky jsou kromě rekonstrukce stávajících objektů i stavby nových přístaveb v obou pavilonech, vytvoření nového centrálního vstupu do nemocnice, nové recepce, centrální evidence pacientů a čekárna.

Práce probíhají i v exteriéru, kde bylo potřeba přeložit dešťovou kanalizaci, vodovodní přípojky a plynovod, vybudovat nové vsakovací objekty pro dešťovou vodu, novou splaškovou kanalizaci a nové venkovní rozvody silnoproudu a slaboproudu.

V současné době se pracuje na rozvodech elektro, zdravotně-technické instalaci, ÚT, nové potrubní poště, monolitických opěrných stěnách a přeložkách inženýrských sítí.

Personál nemocnice a pacienti zavítají do objektu poprvé v lednu 2025.
 

Reference

Z vybraných staveb

Za účelem vylepšení uživatelského prostředí využíváme nezbytné soubory cookies.
Více informací naleznete na stránce o cookies.