Multifunkční Fotbalový stadion Hradec Králové je přihlášen do soutěže Stavba roku 2024

Stadion navštívila odborná porota. Nominace budou vyhlášeny na nominačním večeru začátkem září a slavnostní galavečer Stavba roku 2024 proběhne 8. listopadu 2024 v pražském Rudolfinu.

Nový stadion vyrostl na místě bývalého Všesportovního stadionu z roku 1966. Stavební práce byly zahájeny v březnu 2021 a na začátku srpna 2023 se na hrací ploše odehrálo první fotbalové utkání. Symboly stadionu, čtyři šikmé pilíře s kruhovým prostorem pro světelné zdroje, známá jako „lízátka‘‘, byly zachovány a prošly důkladnou renovací.

Název Multifunkční fotbalový stadion odráží široké možnosti, které tento stadion nabízí. Uvnitř budovy se nachází tělocvičny, posilovna, šatny, běžecká dráha a kompletní vybavení pro sportovce. Kromě toho zde najdeme wellness centrum, TV studia, 16 exkluzivních Skyboxů, restauraci s kapacitou pro 500 hostů. Samozřejmě nesmíme zapomenout na travnaté fotbalové hřiště s tribunami pro 9.300 návštěvníků. Vně objektu je umístěný tartanový běžecký ovál, multifunkční hřiště a parkovací plochy pro návštěvníky. Travnatá plocha stadionu může být přeměněna na amfiteátr pro koncerty, s kapacitou až 25.000 diváků.
 

Za účelem vylepšení uživatelského prostředí využíváme nezbytné soubory cookies.
Více informací naleznete na stránce o cookies.